Over Cristina

Jij bent welkom met alles wat je meebrengt in je rugzak

Bij Luova ben ik Cristina Edorh je coach of trainer en reisgenoot op je Loopbaanpad of Levensweg.

Cristina over haar werkwijze

Mijn werkwijze is visueel, beeldend, interactief, actief ‘op de voeten’ en ondersteunend in het vinden van je woorden, overtuigingen en patronen. Zo maak ik bijvoorbeeld gebruik van metaforen, verhalen, simpele tekeningen of eenvoudige maar veelzeggende creatieve oefeningen. Deze manier van coachen is zeer effectief doordat beelden meer laten zien dan alleen woorden en je hersenen beelden veel sneller verwerken, begrijpen én onthouden. Door de innerlijke beelden naar buiten te brengen kan je er objectiever naar kan kijken en lucht het op omdat je het niet meer allemaal binnen hoeft te houden en kan je het makkelijker los kan laten. Het schept dus lucht en ruimte in jezelf en je rugzak wordt lichter en wordt het veel gemakkelijker om veranderingen aan te brengen in je overtuigingen en patronen. Zo gaat het jou lukken om concrete stappen te zetten en dat waar je zo naar verlangt dichterbij te brengen.

Cristina over haar achtergrond

Als kind was ik gefascineerd door de natuur en alle pracht en praal die ik daarin vond en had ik veel liefde voor creativiteit en kunst. Ik was een dromerig kind en als volwassenen mij vroegen wat ik later wilde worden zei ik: ‘iets anders’. Lange tijd wist ik niet precies wat dat ‘anders’ was. Totdat ik mijn vele interesses en talenten herkende in de studie Kunstzinnige Therapie die ik heb afgerond in 2010. Daarnaast heb ik in mijn werk bij de gemeente Den Haag veel geleerd en gewerkt met coachende, motiverende en oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Sinds 2018 geef ik zelf ook trainingen bij de gemeente Den Haag in motiverende en oplossingsgerichte gesprekstechnieken en ben ik als neventaak in 2019 begonnen als intercollegiaal loopbaancoach voor medewerkers van de gemeente Den Haag.

Het begon steeds meer te kriebelen om ook als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan omdat ik geloof in de kracht van creativiteit in combinatie met krachtige gesprekken om je leven of werk vorm te geven. Via workshops zakelijk tekenen en een prachtige coachopleiding in 2019 vond ik mijn weg naar de creatieve loopbaancoaching.

Hieruit is nu Luova Coaching & Training ontstaan. De naam Luova komt uit het Fins en betekent creëren. Een Finse vriendin wees mij er ooit op dat creativiteit niet alleen leuk, mooi of intrigerend is maar ook nuttig en zelfs noodzakelijk om een gelukkiger mens te worden en zijn en in mijn ervaring is creativiteit en beeldend werken zeer dienend in coaching op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In ‘my story’ kan je meer over mijn persoonlijke verhaal lezen. Meer info over mijn CV kan je op LinkedIn vinden.

“Jij bent de vormgever van jouw werk en leven”